Sähkölinjat vaaranpaikkoja

Uutiset

Samuli Kinnari

Viime kesänä suurjännitteisten ilmajohtojen lähellä työskentely aiheutti kolme kuolemaan johtanutta sähkötapaturmaa. Turvatekniikan keskus muistuttaakin, että turvaetäisyyksiä on syytä noudattaa tinkimättömästi. Vaikka sähkölinjojen tapaturmat ovat yleensä sattuneet työtilanteissa, tulee myös vapaa-ajan harrastuksissa muistaa varovaisuus johtojen alla.

Suurjännitteellä sähkö “hyppää” pienen ilmavälin yli, joten tapaturma voi aiheutua, vaikkei suoranaista kosketusta johtimeen tapahtuisikaan. Esimerkiksi nosturi, betonipumppausauton puomisto, kuorma-auton nostettava lava tai hiilikuituinen onkivapa voivat aiheuttaa vaaratilanteita.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Tuoreimmat

Scroll to top