Televisiosta näytönsäästäjä

Kolumni

Mika Hyssi

Heinäkuun 6. päivänä tehtiin jälleen Suomen televisiomaailman historiaa. Kesken MTV3:n lähetyksen ruutuun hyppäsi Windows NT:n sisäänkirjautumisruutu. Ilmeisesti maikkarilla oltiin vielä töissä, sillä sisäänkirjautuminen onnistui melko vikkelään.

Harvoinpa pääsee todistamaan todellista emämokaa, kun valtakunnallisen televisiokanavan tietokoneen näytönsäästäjä napsahtaa päälle. TV-kuvan ajoittainen heikko kuva, jatkuu-spotin jatkuvat nykimiset ja usein puuttuvat tekstitykset saavat tapahtuneen jälkeen uuden käänteen: onko kaikki lähetystoiminta kaatumisesta mainetta niittäneen Windows-käyttöjärjestelmän armoilla? Vai oliko hupaisa väliselkkaus MTV3:n kesätyöntekijän tekemä harmiton pila?

Televisiosta on tullut tietokone. Nk. interaktiiviset ohjelmat, nämä kännykkächatit ja -pelit näyttävät toimivan selaimen kautta. Eipä ole pitkä aika, kun TVTV!:n kännykkäpeli ilmoitti, että “sivua ei löydy”. MTV3:n puolella taasen chätti sekosi ja tv-ruutuun ilmestyi Windowsin työpöytä.

Äläpä siis ihmettele, jos televisio tervehtii laittomalla toiminnolla tai valittaa, että sivua ei löydy.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Tuoreimmat

Scroll to top