Kiikan etumatka

Kolumni

Samuli Kinnari

Äetsän kahdeksan kyläkunnan kehittämishanke on jo hyvässä vauhdissa. Projektiin liittyen myös kunnan hallinnollisen keskuksen eli Pehulan maisemia on onneksi alettu tarkastella kohennusmielessä. Ympäristö todellakin kaipaa ehostusta.

Kiikassa paikallinen kyläseura ymmärsi maisemien merkityksen jo ennen kehittämishanketta. Muutamien vuosien aikana kylän ilme on siistiytynyt selvästi. Liikenneympyrät, linja-autokatokset, istutukset ja monet pienemmät asiat ovat tehneet Kiikasta maisemallisesti kenties Äetsän viihtyisimmän taajaman. Kylässä on selkeästi havaittu, että monta pientä talkoopanosta voivat tuottaa paljon hyvää.

Yksi asia kulkijaa Kiikassa kummastuttaa, samoin kuin kaikkialla muuallakin kunnassamme. Siellä täällä eri kylissä on tienviittoja, joissa lukee Äetsä ja tietty kilometrimäärä. Siellä, missä Äetsän opasteiden mukaan pitäisi olla, ei kuitenkaan kerrota, että Äetsä on tässä. Siis missä Äetsä on?

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Tuoreimmat

Scroll to top