Viidennes pyöräilijöistä käyttää kypärää

Uutiset

Samuli Kinnari

Pyöräilijöiden kypärän käyttö on vähentynyt viime vuoteen verrattuna. Liikenneturvan tänä kesänä tekemän valtakunnallisen laskennan mukaan kypärää käyttää vain 21 % pyöräilijöistä. Viime vuonna käyttöaste oli 24 %.

Parhaiten pyöräilykypärää käyttävät alle kouluikäiset lapset. Heistä yli 80 % pyöräilee kypärä päässä. Huonoimmin kypärä painuu 13-17-vuotiaiden nuorten ja iäkkäiden, yli 64-vuotiaiden pyöräilijöiden päihin. Naiset käyttävät kypärää hieman useammin kuin miehet. Ala-asteikäisistä tytöistä kypärää käyttää lähes puolet, mutta pojista vain noin 30 %.

Pirkanmaalla kypärää käyttää 19 % pyöräilijöistä. Viime vuonna kypärä päässä polki 13 %. Satakunnassa puolestaan kypärää käyttää vain vajaat 10 % pyöräilijöistä.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Tuoreimmat

Scroll to top