MAINOS

Pyörätie autiomaassa

Kolumni

Samuli Kinnari

Kiikan ja Talankylän välinen kevyenliikenteenväylä on suosittu rullaluistelureitti. Usein pyörätiellä kohtaa naapurikunnistakin tulleita liikkujia. Asfaltti on melko uusi ja ainakin vielä hyvässä kunnossa. Muutoin pyörätien ympäristö kaipaisi hieman ehostusta.

Kevyenliikenteenväylä kulkee maantien 249 laitaa. Talankylän päässä pyörätie sukeltaa ennen Luojokea mukavasti metsän suojaan. Tiilitehtaan suoralla maisemat eivät sen sijaan silmiä hivele. Peltoja on kyllä kiva katsella, mutta riemu on lyhyt. Kiikan päässä ympäristön hallitsevimmat elementit ovat maankaatopaikka, heinikkoinen taimikko, tiilitehtaan entiset savimontut sekä autiolta ja yksinäiseltä näyttävä Pirjasojan pienteollisuusalue.

Mikäli kunnan taloustilanne olisi toinen, kannattaisi Kiikan ja Pehulan välistä autiomaata hieman maisemoida. Onhan kyseessä paitsi suosittu ulkoilureitti, myös kunnan tärkeimmät taajamat yhdistävä tie. Ympäristöstä saisi viihtyisämmän jo siivoustalkoilla ja istutuksilla. Kevyenliikenteenväylän varteen voisi myös laittaa penkkejä, joilla kulkijat voisivat levähtää.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top