MAINOS

Elokuun viimeinen päivä

Kolumni

Samuli Kinnari

Kesä matkaa nopeasti. Huomaamatta mansikkamaat ovat hiljenneet, uimarannat autioituneet, marjat kadonneet pensaista pakastimiin ja koululaiset palanneet pulpettien taakse. Vielä äskenhän juhlittiin kokon ympärillä ja hetki sitten aurinko valaisi kajollaan taivaanrannan keskiyölläkin.

Heinäkuun puolivälin jälkeen kuuntelin, kun Topi Sorsakoski lauloi elokuun viimeistä päivästä. Silloin tämä nyt niin läheinen paalu tuntui olevan kovin pitkän matkan päässä. Päivät ovat kulkeneet juoksuaskelin.

Omenat punoittavat puissa ja ensimmäiset kellastuneet koivunlehdet ovat ehtineet maahan. Syysmyterien alkusoittokin on kuultu. Illat hämärtyvät yhä aikaisemmin. On elokuun viimeinen päivä. Topikin tietää, että silloin aamulla kasteinen on maa.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top