MAINOS

Euron tulo tiedetään

Kolumni

Samuli Kinnari

Taloustutkimuksen tekemän selvityksen mukaan kansalaisten tietämys eurosta on parantunut kesän aikana. Käytännössä kaikki suomalaiset tietävät, että rahayksikkö vaihtuu ensi vuoden alussa. Kaksi kolmesta hyväksyy yhteisvaluutan käyttöönoton.

Vaikka euron tuleminen tiedostetaankin hyvin, on uudesta rahasta loppujen lopuksi kohistu melko vähän. Varsinkin odotettavissa olevista käytännön kaupankäyntitilanteiden ongelmista on pidetty suut supussa. Millaisella aikataululla käteisautomaatteihin tehdään tarvittavat muutokset? Kuinka paljon ostosreissut mahtavat viivästyä, kun hyllyjen luona ainakin alkuun pohditaan hintatasoa ynnäilemällä euroja markoiksi? Miten kaupan kassa tulee selviämään kahden rahayksikön kanssa?

Kokonaisuudessa euron käyttöönotto on niin mittava ruljanssi, että pohjatyöt ovat kulkeneet mukavasti. Rahayksikön vaihtuminen tiedetään ja tulokkaaseen on ehditty jo tehdä tuttavuutta muun muassa tilivaluuttana. Kansalaisten tietämyksen odottaisi vielä lisääntyvän syksyn aikana, kun valtiovarainministeriön ja Euroopan unionin tiedotuskampanja jatkuu.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top