MAINOS

Osavuosikatsaus

Fisurannan Fiske

Mika Hyssi

Fiske on rantautunut kotikulmille. Fisken tontti onkin suursiivouksen alla, sillä äreä Elmeri on tulossa kylään.

Elmeri Ranta, tuo metsiemme iso samurai, on Fisurannan kunnanjohtaja ja samalla myös hallituksen ja valtuuston puheenjohtaja, eläkeyhdistyksen puheenjohtaja, paikallisen pankin edustusjäsen ja vuoden uros-palkinnon voittaja.

Elmerin päässä liikkuu tasan yksi asia: kaiken on oltava tiptop eikä melkein. Osaksi tästä syystä Fisuranta on säilynyt idyllisenä pikku paikkana, jossa lapsien on hyvä varttua. Elmerin määräys koristaa tienvarret kivillä oli ehkä liikaa. Ja vessanpönttöjen käyttö kiellettiin hetkeksi aikaa hajuhaitan vuoksi. Kunnanjohtaja Ranta luopui tästä ajatuksesta kuitenkin vähin äänin, kun pilaantunut kala sai johtajan mahan hieman äreälle tuulelle.

“Jaa-a, tällainenko tämä piha oli viimekin vuonna? Fiske hyvä, vaikka pihanne on siisti, niin totta kai pitää vuosi vuodelta hioa yksityiskohtia ja pyyhkiä ainakin pölyt noiden päivänkakkarien terälehdiltä. Tuo musta pistekin tuossa…”, kertoo kunnanjohtaja näkemyksiään.

“Onhan tuota tässä yritetty, mutta ei noilta lapsentekokiireiltä oikein ehtisi. Niin, ja tuo musta piste on ampiainen”, kertoo Fiske. “Fy fittan, sehän on hyvin epähygieenistä työtä se lapsen työstäminen! Eikä ampiaisiakaan ole opetettu käyttäytymään”, toruu Elmeri ja lähtee.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top