MAINOS

Jälkitarkastus

Fisurannan Fiske

Mika Hyssi

Kunnanjohtaja Ranta oli lähtemäisillään, mutta saa idean. “Herra Fiske, teillä on tasan viisi minuuttia aikaa laittaa pihanne jälkitarkastuksen edellyttämään kuntoon!” määrää johtaja.

“Mutta johtaja Ranta, jälkitarkastushan on aina ollut joulukuussa. Miten jälkitarkastus voi tulla viiden minuutin varoitusajalla?” ihmettelee Fiske. “Minun kyläni, minun maani. Miksi tulla kahteen kertaan samaan paikkaan, kun sen voi tehdä vain kerran vuodessa? Tämä on tätä edistystä, isäntä, sivistynyttä asioiden järkevöittämistä”, kertoo kunnanjohtaja ideastaan.

“Teresa, tämähän on aivan käsittämätöntä. Minähän en ala tuolle juppinukelle kumartamaan. Siistikööt itse pihansa. Ja muuten, pirautapa äitisi kylään. Käske sen tulla heti”, ideoi Fiske. Teresan äiti oli tunnettu äkäpäisyydestään.

“Mikäs kravattikaula se täällä seisoo?” aloittaa Teresan äiti saapuessaan Fisken tontille. “Hyvä rouva, tässä teemme tupatarkastusta”, kertoo kunnanjohtaja tädille. “Nuo orkideatkin tuossa… ne ovat aivan järkyttäviä. Ruusut sopisivat paremmin”, jatkaa johtaja.

“Krhm, ne ovat minun istuttamiani, sinä senkin silkkiasuinen pelle. Painu takaisin sirkukseen!” äkäisee äiti. “Vai haluatteko kenties kättä pidemmästä”, esittelee täti kaulintaan. Sen koommin ei ole kunnanjohtajaa näkynyt Fisken mailla.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top