MAINOS

Museovirasto: Nokian Siuronkallion asemakaavassa useammalle rakennukselle suojelumerkintä

Uutiset

Samuli Kinnari

Siuronkallio ja Siuron rautatieasema ovat valtakunnallisesti merkittäviä kulttuurihistoriallisia ympäristöjä. Museovirasto on elokuun loppupuolella antanut Nokian kaupungille lausunnon niitä koskevasta asemakaavasta ja asemakaavan muutosehdotuksesta.

Asemakaavaehdotus on Museoviraston mielestä yleistavoitteiltaan onnistunut. Kaavaluonnoksen lähtökohtana on nykyisen tilanteen vakiinnuttaminen sekä alueen yleisilmeen ja toiminnallisen rakenteen täydentäminen realististen kasvuennusteiden pohjalta. Museoviraston käsityksen mukaan kaavaehdotus mahdollistaa moni-ilmeisen, “ilman suunnitelmia syntyneen” rakentamisperinteen jatkumisen sekä Siuronkallion vanhan rakennuskannan säilymisen ja pysymisen kunnossa.

Uusia rakennuspaikkoja on osoitettu vain neljä alueen itälaidalle. Suojelumerkinnällä on kaavaehdotuksessa varustettu vain Siuron rukoushuone. Museoviraston mukaan suojelumerkintä tulee antaa vähintäänkin kaikille Nokian kulttuuriympäristöohjelman luonnoksessa mainituille yksittäisille kohteille. Lisäksi virasto katsoo, että Siuronkalliolle tulisi laatia asemakaavan täydennykseksi yksityiskohtainen rakennustapaohjeisto.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top