MAINOS

Mobiilipalveluiden suosio kilpistyy kustannuksiin

Kolumni

Samuli Kinnari

Kännykällä pääsee käsiksi monenlaisiin palveluihin. Tarjolla on muun muassa kuvaviestejä, pelejä, erilaisia chatteja ja uutisia. Aina ajoittain kuulee palveluita tuottavien kummastelevan, miksi palvelut eivät käy kaupaksi. Sitä on turha hämmästellä, sillä valtaosa palveluista on roimasti ylihinnoiteltuja.

Pelkkä kännyköiden tekninen kehitys ei palveluiden kysyntää lisää. Myös hintojen on laskettava. Nykyisellään esimerkiksi tilattavat kännykkäpelit ovat käytännössä tekstiviestinvaihtoa kuluttajan ja tietokoneen välillä. Viestit maksavat tavallisesti muutaman markan kappaleelta. Visuaalisilla ominaisuuksillaan kännykkäpelit eivät pärjää edes 80-lukuisille elektroniikkapeleille. Pienilläkin pelisessioilla puhelinlasku kuitenkin karttuu mukavasti.

Vajavaisista ominaisuuksistaan huolimatta maksulliset kännykkäpalvelut houkuttelevat erityisesti lapsia ja nuoria. Alaikäisten matkapuhelinliittymät puolestaan ovat pääsääntöisesti vanhempien nimissä. Useat huoltajat myös maksavat jälkikasvunsa laskut. Monet vanhemmista varmaan odottavatkin päivää, jolloin maksullisten tekstiviestipalveluiden käytön esto on mahdollista. Toistaiseksi lasten tekstiviestipalveluiden käyttöä voi omien sopimusten lisäksi kontrolloida vain lisämaksullisilla saldorajoituksilla.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top