MAINOS

Tervetuloa Äetsään

Kolumni

Samuli Kinnari

Monien muiden muuttotappiopaikkakuntien tavoin Äetsä kaipaa uusia asukkaita. Kunnalta puuttuu kasvukeskuksen luonnollinen houkutus, joten väkeä ei tyhjästä ilmesty. Uudet asukkaat tulisikin ottaa huomioon entistä paremmin.

Muutto on suuri asia. Monet uudelle paikkakunnalle asettuvat kaipaavat tietoa seudun palveluista, kuten harrastusmahdollisuuksista ja koulutustarjonnasta. Valitettavan nihkeästi informaatiota on saatavilla. Uudelle asukkaalle voi teettää paljon työtä jo se, että etsii jonkin tietolähteen.

Kunnan kannattaisi jatkossa muistaa paikkakunnalle muuttaneita tervetulopaketilla. Uusille asukkaille toimitettava lähetys voisi sisältää muun muassa monipuolista tietoa seudusta ja vaikkapa muutaman vapaalipun uimahalliin tai kuntosalille. Paikallisten yrittäjien kanssa kunta voisi tehdä yhteistyötä, jotta myös kaupallinen tarjonta olisi paketissa esillä.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top