MAINOS

Kolmas pyörä

Pieni kylä

Samuli Kinnari

Hirvilahden naapuripitäjät Kukkaniitty ja Rämpisalo olivat koko alkusyksyn lämmitelleet yhteistä projektia. Tarkoituksena oli rakentaa kahden kunnan yhteinen urheiluhalli keskelle rajaa. Hirvilahtikin oli halukas lähtemään hankkeeseen mukaan.

Kunnanvirastolla painittiin suuren ongelman parissa. “Millä ihmeellä me pääsemme urheiluhallihankkeeseen mukaan?” mietti kunnanjohtaja Keijo Niemi huoneessaan. “Huh, huh”, huokaisi talousjohtaja Jaakko Tuikku.

Kesken herrojen pohdintahetken säntäsi kunnanjohtajan huoneeseen kunnansihteeri Hanne Reijonsalo-Ahjola. “Minulla on idea!” nainen huusi tullessaan. Reijonsalo-Ahjola supatti hetkisen kunnanjohtajan korvaan. Niemi nyökytteli. Lähtiessään kunnansihteeri ojensi kunnanjohtajalle kynän ja paperia. “Ala tuumasta toimeen!” Reijonsalo-Ahjola huikkasi lähtiessään. Talousjohtaja Tuikku lähti samalla oven avauksella. Keijo Niemi uppoutui kirjoitustyöhön.

Muutamaa päivää myöhemmin Jaakko Tuikku koputti kunnanjohtajan huoneen oveen. Sisään päästyään Tuikku kysyi Niemeltä, mitä tämä oli viimeksi jäänyt niin ahkerasti kirjoittamaan. “Katsopas, Jaska, kun kunnansihteeri antoi minulle hyvän idean. Hän neuvoi jättämään ilmoituksen sanomalehden Henkilökohtaista-palstalle”, kunnanjohtaja totesi. Jaakko Tuikku tunnusti, ettei oikein pysynyt perässä. “Näin me pääsemme mukaan urheiluhallihankkeeseen”, kunnanjohtaja tarkensi ja läväytti Tuikun silmien eteen tuoreimman Kukkaniityn Sanoman. “Plaraa Henkilökohtaista-palsta esiin”, Niemi opasti hämmästelevää talousjohtajaa. Jaakko Tuikku luki viidennen ilmoituksen ääneen: “Yksinäinen kunta tarjoutuu kuntaparille kolmanneksi pyöräksi kivan urheiluhallihankkeen merkeissä. Ystävälliset vastaukset tämän lehden konttoriin nimimerkille ‘Jumppatossut’.”

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top