MAINOS

Mustaa jäätä ja putoilevia lehtiä

Johtaja

Syksy saapuu taas pikku hiljaa. Syksyn huomaa alkaneen, kun ensimmäiset yöpakkaset saapuvat ja puiden lehdet alkavat kellastua ja tippua.

Syksy saapui koko Suomeen näkyvästi viime viikon aikana. Ensimmäiset yöpakkaset olivat viime viikolla Etelä- ja Pohjois-Suomessa melkein samaan aikaan. Pohjois-Suomessa satoi ensimmäisen kerran jo luntakin. Sitä tuli parhaimmillaan viisi senttimetriä.

Etelässä musta jää saapui kireiden yöpakkasten saattelemana autoilijoiden kiusaksi. Musta jää onkin varsin petollista, sillä sitä ei yleensä huomaa heti, vaan vasta sitten, kun auto on jo irti tien pinnasta. Mustaa jäätä esiintyy varsinkin yöaikaan, mutta sitä on myöskin aamuisin ja iltaisin.

Autoilijoiden kannattaa muistaa tietty varovaisuus mustan jään kanssa, sillä se on todella petollista. Toisessa paikkaa tien pinta saattaa olla ihan kuiva, mutta esimerkiksi siltojen kannet sekä kosteat paikat yleensäkin suosivat mustan jään syntymistä. Ajonopeudet tulee ottaa huomioon tien pinnan jäädyttyä, varsinkin silloin, kun alla on vielä kesärenkaat.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top