MAINOS

Kekälesaaren kommuuni

Fisurannan Fiske

Mika Hyssi

Suomen kuuluisin miesartisti, Reijo Hoo, on rantautunut Kekälesaareen. Kekälesaari, tuo reilun kymmenen ihmisen asuttama saareke, on kivenheiton päässä Fisurannasta. Tuon rauhallisen kommuunin johtaja, Esko Heräte, on harras musiikin ystävä. Joka vuosi saarekkeella järjestetään Herätejuhlat johtajan nimeä kunnioittaen jossa kuullaan painavaa sanaa kommuunin johdon puolesta. Vuoden herätteeksi oli tälle vuodelle puukattu Reijo Hoo, Suomen kuuluisin miesartisti.

“Hyvät ystävät! Siinä kuulitte tulevan albumini ensimmäisen kappaleen Niin ne päivät lentää”, kertoo Reijo Hoo. “Ja seuraavaksi on vuorossa Herätejuhlien pääkaitsijan, herra Herätteen puhe. Aplodeja!”

“Kiitos, Hoo. Hyvät kekälesaarelaiset! Kekälesaaren rahastonhoitaja Miettinen on tänään ilmoittanut jäävänsä äitiyslomalle. Sirpa on hoitanut raha-asioitamme jo kolmekymmentä vuotta ja kertoi olevansa halukas jatkamaan äitiyslomansa jälkeen. Kekälesaaren lakien mukaisesti työntekijän on hankittava itselleen sijainen. Sirpa, kuka on sijaisesi äitiysloman ajan?” kysyy johtaja Heräte.

Itseasiassa Sirpa Miettinen ei muistanut tällaisen lain olevan olemassa, joten oli vain osoitettava jotakuta. “Öö, olen valinnut tuon miehen. Tuo tuolla veneessä!” kertoo Sirpa ja osoittaa Fiskeä.

“Ojasta allikkoon”, mutisee Fiske ja hymyilee tekopirteästi juhlijoille.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top