MAINOS

Verkoilla seilaaminen on tarkoitettu kaikille

Kolumni

Mika Hyssi

Kuluvalla viikolla useissa kirjastoissa vietettiin Seniorit verkoilla viestintäpäivää. Viestintäpäivän ajatuksena oli tutustuttaa ikäihmiset Internetin ja kännykän käytön saloihin kädestä opastamalla. Verkoilla seilaaminen ei ole vain nuorten huviretki se on tarkoitettu kaikille.

Vanhemmat ihmiset mieltävät Internet-käsitteen nuorten kohtaamispaikaksi. Syntynyt mieltymys on täysin väärä, sillä alun perin Internet suunniteltiin vain suurimpien yliopistojen kesken käytävään luovaan keskusteluun ja tiedonvaihtoon. Nyt muutaman koneen verkosta on kasvanut jättimäinen tietokoneiden yhteenliittymä ympäri maailman. Internet on nyt faktan ja fiktion kiehuva soppa.

Internetin käyttö on helppoa. Tietyt perusasiat opeteltuaan kuka tahansa voi seilata netissä. On ymmärrettävä, että Internetistä ei voi löytää tietoa sitä täytyy hakea. Saatuun tietoon tulee suhtautua varauksellisesti.

Suomalainen Ihmemaa (http://www.fi) on aloituspaikka, jonka kautta löytää valtaosan suomalaisista www-sivuista. Myös TV1 tuo oman kortensa kekoon esittämällä uusintana lauantaisin Taito-tv: Kaverina tietokone ohjelmasarjan, jossa aikuiset harjoittelevat Internetin käyttöä.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top