MAINOS

Raikas vesi on ylellisyys

Kolumni

Samuli Kinnari

Puhdas vesi on meille suomalaisille niin arkipäiväinen ja tavallinen asia, ettemme juurikaan osaa arvostaa sitä. Veden olemassaolon huomaa vasta, kun raikasta lasillista ei olekaan saatavilla.

Äetsässä kraanoista lasketaan maistuvaa pohjavettä. Kuntamme kirkkaan ylellisyyden muistaa, kun pistäytyy vaikkapa Vammalassa. Naapurikaupungin vesijohtovesi on Kokemäenjoen veden ja pohjaveden sekoitusta. Vaikka Vammalassa on kraanavedestä yritetty saada raikkaampaa, on tunkkainen maku edelleen tallella. Moni kaupunkilainen kantaakin juomavetensä lähteestä.

Täällä pohjoisessa on hankala mieltää, että puhdas juomavesi on uhanalainen luonnonvara. Me huuhdomme vessanpönttömme ja kastelemme pihakukat kirkkaalla lähdevedellä. Samaan aikaan varsinkin monet kehitysmaiden asukkaat joutuvat pohtimaan, mistä saavat seuraavat juomisensa.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top