MAINOS

Laskeutumisvalot

Pieni kylä

Samuli Kinnari

Yrittäjä Pekka Yli-Kieppi oli ollut viikon lomamatkalla Itä-Suomessa. “Mukavaa olla taas Hirvilahdella”, Yli-Kieppi huokaili lähestyessään Kaakun kylää.

“Mitä ihmettä?” Yli-Kieppi hihkaisi. Rapalan aukealta hieman Kaakkuun päin seisoi tien vieressä iso metallitolppa. Pekka Yli-Kieppi pysäytti auton tien viereen ja tuijotti pylvästä. “Omituista. Mikähän tämän tarkoitus on?” Yli-Kieppi pohti itsekseen ja kapusi takaisin katumaasturiinsa. Yrittäjä ajeli Kaakun läpi ja bongasi läheltä kylän keskustaa samanlaisen metallipylvään kuin Rapalan aukean tienoilta. Myös Keppulan taajaman tuntumaan oli pystytetty tolppa.

Yli-Kieppi päätti selvittää tolppien alkuperän ja tarkoituksen. Niinpä hän soitti kunnanvirastolle. Puhelinvaihde suositteli, että Yli-Kieppi ottaisi yhteyttä teknisen lautakunnan puheenjohtajaan. Yrittäjä näppäili puhelinnumeron.

“Lärvi-Kuuppala!” vastasi teknisen lautakunnan puheenjohtaja Jaakko Lärvi-Kuuppala puhelimeen. Pekka Yli-Kieppi esitteli itsensä ja kävi suoraan asiaan: “Mitä ihmeen tolppia seisoo ympäri kuntaa?” Lärvi-Kuuppala huokaisi syvään. “Ne ovat laskeutumisvaloja niille. Hirvilahti katsoo nyt tulevaisuuteen ja odotamme kaukaisia vieraita. Ne ovat tulossa. Kunnanjohtaja Keijo Niemi oli lukenut niistä internetistä”, Lärvi-Kuuppala selosti innoissaan. “Muuten alkaa olla selvää, mutta mitä ovat ne ja mistä ne ovat tulossa?” Pekka Yli-Kieppi kysyi. “No ne ovat tietenkin muumioita ja ovat tulossa jostain avaruudesta. Tekninen lautakunta katsoi parhaaksi pystyttää laskeutumisvalot. En minä tiedä enempää. Kysy kunnanjohtajalta”, Lärvi-Kuuppala vastasi hieman närkästyneenä.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top