MAINOS

Se on viikinki! 1/2

Fisurannan Fiske

Mika Hyssi

Fiske suostui vahingossa Kekälesaaren rahastonhoitajaksi. Saaren raha-asiat ovat olleet tuuliajolla, mutta nyt Fiske tutkii asiaa.

Fiske ahertaa kommuunintalolla, omassa tiiviissä työnurkassaan. Ja kirjaimellisesti tiiviissä, sillä kommuunitalon alakerran ainoaa vessaa remontoidaan työhuoneeksi. Remontti on vielä alkutekijöissään: Fisken tuolina on wc-pönttö ja työpöytänä lavuaari.

Vesihanan vuotamisesta huolimatta Fiske on perehtynyt saaren raha-asioihin. Hän ihmettelee erityisesti tilinpäätösten “muiden kulujen” suuruutta, joka oli lähes yhtä suuri kuin Kekälesaaren verotulot yhteensä. “Neiti Sieppinen, onkohan johtaja Heräte paikalla?” huutaa Fiske työkopistaan. “Huomio, huomio. Johtaja Heräte on tällä hetkellä avaamassa vetskariaan yläkerran miestenhuoneessa. Odottakaa, kunnes hän on pessyt kätensä. Kiitos!” puhuu Sieppinen ivallisesti kommuunitalon keskusradioon. Sieppinen on vieläkin tuohduksissaan Herätteen edellisestä tempauksesta. Sieppinen ei ole mikään miesintoilija vaan täysverinen tupa-akka.

“Tervehdys, johtaja Heräte. Olen Fiske, uusi rahastonhoitaja. Muistanette juhlista?” tiedustelee Fiske varovaisesti Herätteen ovelta. “Krhm, kyllä joo. Miten voin auttaa?” vastaa Heräte. “Ihmettelen näitä tilinpäätösten muita kuluja. Mitähän ne mahtaa sis…” ehtii Fiske kysyä, kun Heräte jyrähtää: “Se on se viikinki! Enempää sinun ei tarvitse tietää tässä vaiheessa. Häivy!”

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top