MAINOS

Myrsky pimensi illan

Kolumni

Samuli Kinnari

Äetsän seutu sai koko eteläisen Suomen tavoin maistaa Janikan-päivän iltana tuulen voimaa. Puhuri katkaisi sähköt, pimensi matkapuhelimia ja aiheutti ongelmia liikenteelle. Myrskyiltana huomasi hyvin, miten riippuvaisia olemme verkkovirrasta.

Sähköjen katkeaminen aiheutti eniten päänvaivaa taloissa, jotka ovat pelkästään sähkölämmityksen varassa. Kun pakkanen illan mittaan kiristyi, alkoi monessa asunnossa sisälämpötila laskea. Onkin hieman kummallista, että viime vuosikymmeninä takkoja ei ole edes uusiin omakotitaloihin kovin innokkaasti rakennettu.

Penseyttä tulisijoja kohtaan voi vain kummastella. Sähköllä lämmittäminen on tietenkin helppoa ja yksinkertaista. Kuitenkin verkkovirralla kylmää karkoittava on aina verkkovirran varassa. Takka olisi paitsi hyvä varalämmitin, myös sinällään upea ja tunnelmaa luova sisustuselementti.

Nähtäväksi jää, nostivatko syysmyrskyt tulisijojen arvostusta.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top