MAINOS

Joulu

Kolumni

Ilkka Koskinen

On sellainen vuosittain toistuva juhla, jolta olen ainakin toistaiseksi välttynyt melko hyvin tänä syksynä. Joulukalenteri on tullut jo lehden välissä ja onpa muutama joululaulukin tullut kuultua. Joulukatua pyöräillessä huomio on kiinnittynyt ihmisten väistelyyn ja ruskeaan loskaan.

Ennen muinoin joulu tuntui alkavan joka vuosi aikaisemmin. Se tuntui ikään kuin laimentavan koko tapauksen ainutlaatuisuutta. Ja tekevän juhlasta melko kaupallisen. Nykyään joulu ei tunnu suorastaan vastaan tulevan, vaikka lähiaikoina on aika monia pikkujouluja. Näinä aikoina joulu on kyllä muodissa.

Joulusta ei kannata stressata, se tulee ja menee aikanaan. Eikä sitä kannata käyttää syynä ostella kaikenlaista turhaa lahjaksi tai muuten, ainakaan sellaista millä kukaan ei tee mitään jälkeenpäin. Joulu on loppuviimeksi aika hyvä syy rentoutua ja viettää aikaa läheisten ihmisten parissa. Ehkä siitä saisi enemmän irti uskomalla joulupukkiin, kuka tietää.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top