MAINOS

Mikä on kaksoiskaupunki?

Kolumni

Samuli Kinnari

Julkisuudessa on tänä syksynä puhuttu ahkerasti kuntaliitoksista ja kaksoiskaupungeista. Talousvaikeudet ja valtiovallan myötämielisyys ovat herättäneet monessa kunnassa puheet hynttyiden lyömisestä yhteen. Helsingin Sanomien mukaan välejä lämmitellään kymmenissä kunnissa eri puolilla Suomea.

Vammalassa ja Huittisissa on kohistu kaksoiskaupunkihankkeesta muutaman kuukauden ajan. Kyseessä ei kuitenkaan ole kuntaliitos. Vammala ja Huittinen eivät esimerkiksi ole saamassa yhteistä hallintoa. Mitä siis kaksoiskaupunki tarkoittaa?

Julkisuudessa Vammalan ja Huittisten hankkeesta on löpisty melko latteasti. Lehtikuvissa kaupunkien johtoportaan väki on myhäillyt ja kirjoituksissa on puhuttu yhteistyön tiivistämisestä, jotta olemassaolevat palvelut voidaan turvata. Mitä eroa tulevalla on entiseen tai nykyiseen tilanteeseen? Jo nyt Vammala ja Huittinen ympäristökuntineen ovat tehneet toimivaa yhteistyötä monessa asiassa.

Toivottavasti kaksoiskaupungissa on kyse muustakin kuin byrokratian lisäämisestä ja kulujen kasvattamisesta.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top