MAINOS

Raaka asemasota

Rasia

Mika Hyssi

Äetsän päättäjien paiskiessa säästöjen kimpussa, on surkuhupaisana huolenaiheena Äetsän lukion rehtorin viran vakinaistaminen. Tiuhaan vaihtuneet rehtorikasvot ovat eläneet kukin valtakautensa toiset nauttineet työtoverien ja oppilaiden hyväksynnästäkin.

Sota on vihdoin ratkaistavissa. Hakuaika virkaan päättyi joulukuun alussa. Rehtorin virka halutaan vakinaistaa mahdollisimman pian, mutta vastikään pallilta pois potkittu Tapani Hulkko on sekoittanut pakkaa ilmoittamalla itsensä uudelleen rehtoripeliin. Tunnelma on yhtä raastava kuin venäläisessä ruletissa. Kuka selviää pelistä kunnialla? Toistaiseksi rehtorin virkaa pyörittää lehtori Helena Koskela.

Rehtorin työ ei ole helppoa. Peli on aluksi kovaa, mutta päivittäiset asiat on hoidettava kunnialla. Oppilaiden ja työtovereiden suhtautuminen uuteen kasvoon ottaa aikansa, mutta heidän luottamus on ansaittava. Kaikkia ei voi miellyttää – eikä tarvitse mutta päätöksiä on tehtävä napakasti.

Huvittavaa lisäpontta rehtorien puntaroimiseen tuovat kunnan päättäjien aivoitukset. Satakunnan Kansan uutisoinnin mukaan Äetsän kunnanjohtaja Eero Mäki-Tanila on kirjoilla Pyhärannassa ja/tai Äetsässä. Entten tentten. Mediapeli surraa nyt täysillä.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top