MAINOS

Tiehallinnon tiukat terveiset

Kolumni

Samuli Kinnari

Marraskuussa syysmyrskyt riepottelivat pariin otteeseen myös Äetsän seutua. Puhurien voima näkyi erityisesti metsissä, joissa puita meni lakoon kuin heinää sateella. Runkoja romahteli runsaasti myös maanteille. Edelleen puita makaa esimerkiksi Häijääntien varrella.

Tiehallinnon viesti maanomistajille on karu. Laitos toteaa 30. marraskuuta julkaisemassaan melko töksähtävässä tiedotteessa, että “lumen alla odottaa suuri raivausurakka”. Heti kärkeen tekstissä kerrotaan, miten teille kaatuneet puut saatiin poistettua ajoradoilta jo myrskyjen aikana tai heti jälkeen. Vaikka Tiehallinto mainitsee, että työssä oli mukana myös yksityisiä kansalaisia, ei heille kiitosta heru. Ehkäpä pieni kumarrus olisi kuitenkin ollut paikallaan, vaikkei siihen varmasti mikään laki velvoitakaan.

Maanomistajilla on Tiehallinnon mukaan velvollisuus raivata kaatuneet puut pientareilta. Sehän on selvää. Viestistä kuitenkin tökerön ja omituisen tekee se, että Tiehallinto kertoo poistavansa “maanomistajilta raivaamatta jääneet puut ensi keväänä, koska talvella lumi haittaa tai jopa estää raivauksen”. Eikö lumi siis haittaa maanomistajia? Tiehallinto myös muistuttaa, että maanomistajia voidaan laskuttaa laitoksen tekemästä raivaustyöstä.

Myrskytuhojen jälkiraivauksesta tiedottaessaan Tiehallinto ainakin muistutti olevansa hyvin byrokraattinen virasto. Sen tietenkin kukin tykönään päättää, milloin pilkuntarkka pykälänviilaus on tarpeellista. Ehkäpä odottamattomien myrskytuhojen jälkipuinnissa voisi osoittaa hieman inhimillisyyttä.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top