MAINOS

Vaalityö alkoi jo?

Kolumni

Samuli Kinnari

Äetsän kunnanvaltuusto ruoti kunnan ensi vuoden talousarvion ja vuosien 2002-2004 taloussuunnitelman kasaan viime viikolla. Syksyllä kunnan surkeaa taloustilannetta kauhisteltiin innokkaasti. Valtuusto kuitenkin katsoi jälleen, että rahaa riittää pussissa. Niinpä esimerkiksi kyläkoulujen kitkuttelu jatkuu entiseen tapaan.

Valtuustolle talousarvioesityksen tehnyt kunnanhallitus vietti lukujen parissa monta päivää. Hallitus oli jo hakemassa säästöä muun muassa niputtamalla Äetsän koulun (yläaste) ja lukion rehtorien virat. Ehdittiinpä yhdistäminen mainita hakuilmoituksessakin. Yllättäen hallitus kuitenkin tempaisi takataskusta 11 miljoonan markan rahaston, jonka avulla kunnan talouden hyvinvointi aiotaan varmistaa. Niinpä Äetsän koulu ja lukiokin jatkavat omien rehtorien luotsauksessa.

Riitaisan syksyn jälkeen kunnanhallituksen olisi kannattanut kertoa, mikä yllättäen julkisuuteen tupsahtanut rahasto on ja missä se on ollut. Potti tipahti pöydälle hieman erikoisessa vaiheessa.

Olkoon rahasto mikä hyvänsä, on Äetsän talouden alijäämä olemassa niin kauan kuin talouden toteutuma toisin kertoo. Kunnanvaltuustolla olisi jälleen talousarviota kasatessaan ollut loistava mahdollisuus palveluja supistamalla paitsi auttaa kunnan nousua myös tehdä kuntalaiset tyytyväisemmiksi. Varmasti äetsäläiset olisivat mielissään kunnolla hoidetusta yhdestä yhden lajin palvelusta kuin monesta puolipäiväisesti ylläpidetystä.

Taisivatpa valtuutetut aloittaa siloisella linjallaan jo valmistautumisen seuraaviin kunnallisvaaleihin. Ainakin sen tekivät demarit, jotka säästökeskustelujen käydessä kuumimmillaan julistivat useassa lehdessä Äetsän nousevan palveluja supistamatta.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top