MAINOS

Kinkku on koulutusjohtajan jouluherkku

Sekalaiset artikkelit

Samuli Kinnari

Joulun aikaan kiire pysähtyy myös Huittisten koulutoimessa. Punanuttuista Korvatunturin herraa odottaa aattona saapuvaksi kaupungin koulutusjohtaja Pekka Kareskin. Hän vakuuttaa, että kilttejä on oltu.

“Perinteenä on ollut viettää joulua yhdessä isovanhempien kanssa. Käytännössä niin, että vuorovuosin olemme aattoillan Kokemäellä ja Äetsässä. Kun mukana on muitakin perheitä, voi puhua todellisesta sukujuhlasta”, Kares kertoo perheensä joulunvietosta. Koulutusjohtajalla on vaimo ja kaksi lasta. “Jouluun kuuluu tietenkin joulukirkko, sauna, jouluateria ja joulupukki. Kilttejä on siis ainakin oltu!” Pekka Kares vakuuttaa.

Mukavinta joulussa on Kareksen mukaan hetki, jolloin kiire pysähtyy. “Yleensä tuo hetki on vasta aattoillansuussa, kun on joulukirkon aika. Sen jälkeen on kaksi päivää rauhallista.”

Joulupöydän suosikkiaan Pekka Kareksen ei juuri tarvitse pohtia. “Vastaus on täysin selvä: kinkku tietenkin. Herkullinen ja murea, juuri uunista otettu”, Kares kertoo.

Joululahjahankinnat koulutusjohtaja vaikuttaa tekevän järjestelmällisesti. “Periaatteena on, että hankinnat keskitetään joulun alle, ei kuitenkaan aivan viimeisiin päiviin. Hankinnat listalle ja listan kanssa kauppaan. Muuten koko hommasta ei tule mitään”, Kares tietää.

Oman mieluisimman joululahjansa Pekka Kares ounastelee löytyvän lapsuudesta. “Jostain kumman syystä viime vuosina lahjat ovat vähentyneet ja pukki tuntuu olevan keskittynyt perheen pienimpiin. Mieluisimmat lahjat varmaan löytyvät lapsuudesta osastolta rattikelkka, sukset ja pulkka”, Kares pohtii.

Teksti on poimittu paperipainatteisen Sopulin tilaajille neljä kertaa vuodessa jaettavan Selite-liitteen jouluisesta numerosta.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top