MAINOS

Vuosi vierähti – Äetsässä luettiin hauskoja kylttejä ja etsittiin rehtoria lukioon

Uutiset

Samuli Kinnari

Vuoden 2001 alussa Äetsässä pähkäiltiin hiljaisiksi jääneitä kunnan synttäripirskeitä. Vuotta aiemminhan ihmetystä oli herättänyt kunnan laimea millennium-juhlinta. “Pienten pirskeiden kummasteluun kunnan johto vastasi lupailemalla Äetsän 20-vuotissynttäreistä reilumpia kemuja. Merkkipäivän koitettua juhlat paljastuivat millennium-pippaloitakin laimeammiksi.” (Sopuli 5.1.2001)

Päättyvän vuoden alussa uusi kunnanvaltuusto istui ensimmäisen kokouksensa. Kokouksen avannut valtuuston nestori Matti Ahvonen (sd) sai istua samalla jakkaralla koko illan ajan, koska hänet valittiin valtuuston puheenjohtajaksi. Kiinteistötoimitusten uskotut miehetkin saatiin kokouksessa nimettyä. “Vaikkei kaikki miehiä ollukkaan”, kuten puheenjohtaja Ahvonen laukaisi. (Sopuli 26.1.2001)

Keväällä hilpeyttä herätti ahkera teippailija, joka muutteli Äetsän seudulla tienviittojen tekstejä. “Teukkulasta tuli Peukkula ja Äetsän opaste puolestaan kysyi: Näetsä?” (Sopuli 18.5.2001) Myöhemmin syksyllä koomisista tienviitoista vastasi tienpitäjä. Vammalan keskustan kyltti opasti “kesksutaan” ja Äetsään oli Mottisen risteyksestä sekä 14 että 15 kilometriä. (Sopuli 7.12.2001)

Kesäkuussa Äetsän kunnanvaltuusto valitsi lukion rehtoriksi Harri Piiroisen Espoosta. (Sopuli 15.6.2001) Piiroinen kuitenkin ilmoitti muutaman viikon kuluttua, ettei ota virkaa vastaan. Kunnanhallitus valitsi viran väliaikaiseksi hoitajaksi Tapani Hulkon. (Sopuli 17.8.2001) Hulkon pesti kuitenkin jäi lyhyeksi, sillä kunnanhallitus antoi Hulkolle kenkää marraskuussa. (Sopuli 30.11.2001) Vuonna 2001 Äetsän lukion rehtorina on Hulkon lisäksi toiminut myös Hannu Lahti, Sari Palonen ja parhaillaan virkaa hoitava Helena Koskela. (Sopuli 14.12.2001)

Vuonna 2001 Vammala suhtautui nihkeästi Pirkanmaan Osuuskaupan market-hankkeeseen. Tontin löytyminen oli niin tuskainen prosessi, että ihmetellä sopii niin kaupungin käytöstä kuin yhtiön pitkää pinnaa. Alkutalvesta valtuusto kuitenkin päätti, että niin kutsuttu Finnoilin tontti kaavoitetaan marketin paikaksi. (Sopuli 16.11.2001)

Syksyllä Äetsässä väännettiin ensi vuoden talousarviota ja taloussuunnitelmaa vuosille 2002-2004. Alkuun perin äänekkäät säästöpuheet kuitenkin vaimenivat valtuuston kokoukseen mennessä. (Sopuli 21.12.2001).

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top