MAINOS

Anssi Kela

Sekalaiset artikkelit

Mika Hyssi

Anssi Kela on 27-vuotias laulumaakari. Vuodesta 1986 hän on aktiivisesti seurannut musiikkimaailmaa.

Ensimmäinen koulukavereiden kanssa muodostettu bändi sai nimekseen Pekka ja Susi, jonka laulajana, basistina ja lauluntekijänä Anssi hääräsi. Pekka ja Susi -yhtyeen ensimmäinen albumi julkaistiin vuonna 1994 mutta se ei menestynyt. Opiskelijatovereiden yli kymmenen vuoden yhteistyö kariutui vuonna 1999, jonka jälkeen Anssi alkoi sulatella todenteolla soolouraa.

Useamman vuoden hiljaiselo kannatti. Vaikka Anssi ei musiikkimaailman tapetilla viime vuosina ollutkaan, oli hän uskollisesti jatkanut kappaleiden tekoa tulevaa comebackiaan varten. Anssi Kelan soolouran debyyttialbumi Nummela julkaistiin maaliskuussa 2001.

Harhaa

Ensimmäinen sinkkulohkaisu Nummela-albumilta oli Mikan faijan BMW, joka lähti radioille soitettavaksi heinäkuun 2000 loppupuolella. Radioiden taajuuksilla kappale alkoi todenteolla soida vasta pari kuukautta myöhemmin ja musiikkivideo samaisesta rainasta valmistui joulukuussa. Anssi Kelaa haastateltiin Jyrkissä ja ohessa näytettiin myös tuore video. Muutamaa viikkoa ennen albumin julkaisua Helsingin Sanomat uutisoi kulttuurisivuillaan: “Jyrki poisti itsemurhasta viestivän videon televisiosta”. Radiossa Mikan faijan BMW soi tauotta ja SoneraPlazasta videota ladattiin 250 kertaa päivässä. Sensuuriuutinen oikeastaan vain kasvatti kappaleen suosiota.

Viime vuoden joulukuussa – vain muutamaa kuukautta ennen albumin julkaisua – Radiomafian aalloilla kuultiin Anssin ja Anna Kuoppamäen duettona laulama kappale Harhaa. Liveäänitys löytyy myös albumilta.

Nummela

Anssi Kelan musiikki on tarkkaa kerrontaa elävästä elämästä. Letkeä mutta samalla tunteita herättävä mies on lauluillaan tuonut esille vahvoja tunteita. Anssin musiikki on sekoitus hip-hopia, electroa ja drum & bass -vaikutteita yhdistettynä akustiseen folk- ja country -perinteeseen.

Nummela-albumista tuli välittömästi hitti. Albumi nousi nopeasti Suomen virallisen listan ykköspallille ja viikolla 32 albumi ylitti tuplaplatinarajan eli 60 000 myytyä levyä. Yli 13 viikkoa listan ykköspallilla kukoistanut albumi tipahti kakkossijalle, kun suositun HIM-yhtyeen uusi albumi julkaistiin.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top