MAINOS

Rahasotkulta ei vältytty

Kolumni

Mika Hyssi

Kahden kuukauden mittainen markkojen ja eurorahojen rinnakkaiselo tuntuu turhalta. Ihmiset veivät markkasäästönsä pankkeihin hyvissä ajoin viime vuonna ja vuoden 2001 viimeisenä pankkipäivänä asiakkaat tönivät toisiaan ahtaissa pankeissa. Vuoden vaihtuessa innokkaimmat jonottivat uutta valuuttaa Suomen Pankin toimipisteissä.

Rahasotkuilta ei ole kuitenkaan vältytty. Pitkin alkuvuotta uusista euroseteleistä on löydetty pikkuvikoja, kuten nyt kourallisesta 500 euron seteleistä puuttuneet tunnistushologrammit ja leikkieuroilla testatut laitteet eivät ole huolineet aitoja eurorahoja. Yrittäjiä ketuttaa markan ja euron kahden kuukauden rinnakkaiselo. Erityisesti maksaminen sekaisin markoilla ja euroilla saavat kauppiaat hermoromahduksen partaalle.

Suomalaiset ovat pääosin innoissaan uudesta valuutasta. Siksipä Joensuun kaupunki tarjoaa ilmaiset pysäköinnit, kunnes markkamittarit on saatu vaihdettua euroiksi. Joensuulaisilla ei kuulemma ole jäljellä lainkaan markkoja. Ehkä olisi ollut järkevämpää vaihtaa euroihin kertaheitolla – vaikka viikon rinnakkaiselolla. Olisi Joensuukin säästynyt ilmaisilta pysäköinneiltä.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top