MAINOS

Suomalaisten kalastusta tutkitaan

Uutiset

Samuli Kinnari

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos (RKTL) käynnistää alkuvuonna valtakunnallisen suurtutkimuksen vapaa-ajankalastuksesta. Yhteensä 40 000:lle väestörekisteristä satunnaisesti valitulle suomalaiselle lähetetään kyselylomake. Tutkimuksella selvitetään missä suomalaiset kalastavat, paljonko kalastuspäiviä kertyy ja tuleeko saalista. Kyselyllä kartoitetaan myös, millaisia kalastuslupia vapaa-ajankalastajat hankkivat.

Tutkimusten tulosten perusteella pystytään laskemaan, minne kalastusalueille suomalaiset suuntaavat kalastamaan ja millaisia saaliita he saavat. Tutkimus siis kertoo, miten kalastuspaine jakaantuu kalavesille.

Kalastusmaksuja kerätään kalavesien hoitoa varten. Tutkimuksen avulla valtion keräämät kalastuslupamaksut osataan palauttaa käyttöä vastaavasti ensin kalastusalueille ja sitä kautta kalastuskunnille eli osakaskunnille kalavesien hoitoa varten.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top