MAINOS

Markat mielessä

Kolumni

Samuli Kinnari

Kuuden kertotaulu on varmasti pyörinyt suomalaisten mielissä vuodenvaihteesta lähtien. Euroaika alkoi valmistautumisesta huolimatta kovin yllättäen. Uusi valuutta on mielenkiintoinen kaveri, johon tutustuminen kestää vielä tovin.

Vaikka rahan arvon mieltäminen on nyt monille vaikeaa, on Setecin hologrammisähläyksiä lukuun ottamatta eurosta tullut mukavan kivuttomasti osa arkea. Alkuun ounasteltuja pitkiä jonojakaan ei kauppojen kassoille ainakaan pääsääntöisesti ole muodostunut. Siirtymäajan sujuvuudesta iso kiitos kuuluu palvelualan huolellisille eurovalmisteluille. Taitavatpa lisäksi asiakkaatkin olla nyt hieman normaalia pitkäpinnaisempia.

Mielenkiintoisia lausahduksia ja ajatuksia euro on kahvipöydissä kirvoittanut. Kyllästymiseen asti on esimerkiksi pohdittu, onko Nelosen Haluatko miljonääriksi -ohjelma tulevaisuudessakin samanniminen. Samoin on mietitty, miten kauan markan aikana syntyneet ajattelevat kuuden kertotaululla. 1960-luvulla tehty rahauudistus kai kummitteli ihmisten mielissä vielä 1980-luvullakin.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top