MAINOS

Varusvarikon nuutiukot

Kenraalin päiväkirja

Mika Hyssi

Varusvarikon toimitusjohtaja Mustikkajoki hörppii tsufeeta työhuoneessaan. Päivän aviisissa kerrotaan naamioitumattomista nuutiukoista.

Kenraali Waterberg astelee sisään Mustikkajoen huoneeseen. “Tervehdys, Mustikki. Lähretääs nuutipukkeilee!” ehdottaa Waterberg.
“Mikä? Nuuti? Pukki?” ihmettelee Mustikkajoki. Aivot raksuttavat ylikierroksilla, mutta viesti ei ole mennyt kokonaisena perille. “Terve, Pukki Nuutista lähtee tänään?” toistaa Mustikkajoki Waterbergin lausahduksen ja muljauttaa silmiään.
Waterberg pyörittää päätään.

Useiden tuijotusten ja ihmettelyjen jälkeen kaverukset pääsevät yhteisymmärrykseen ja päättävät pukeutua nuutipukeiksi. Tosin lieviä ongelmia aiheuttaa se, että kummallakaan ei ole mitään tietoa nuutinpäivän traditioista.
“Minä olen ready”, hihkaisee Waterberg ylpeänä. “Olen kuin ilmetty Tuija Ernamo – tosin kolme päätä pidempi ja kaksi leveämpi!”
“Eikös se ollut se legenda, joka varasti köyhiltä ja antoi rikkaille?” kysyy Mustikkajoki hieman hämillään pukukoppinsa takaa.
“Joo-o ja minä olen Elvis Presley”, huokaisee Waterberg.
“Kaksi hahmoa samassa persoonassa. Tästähän tulee mielenkiintoista”, kehuu Mustikkajoki Waterbergia.

“Oletko valmis, Waterberg?” kysyy Mustikkajoki. Mustikkajoki astuu esiin.
“Tuota, Mustikkajoki, kannattaisi varmaan pukea päälle se nuutipuku?” tiedustelee Waterberg.
“Siinähän se idea juuri onkin! Lehdestä luin naamioitumattomista nuutiukoista, joten minäkin päätin naamioitua alastomaksi. Aika todentuntuista, eikö totta?” kehuu Mustikkajoki omaa ideaa.
“Vähän liiankin todellinen”, vastaa Waterberg.

Kolmen tunnin kiertelyn jälkeen…

“Olen lievästi sanoen pettynyt suomalaisiin. Jokainen löi oven heti nähtyään meidät. Kyllä huomaa, että Tuija Ernamoa ja nudisteja ei Suomessa arvosteta”, valittaa Mustikkajoki Waterbergille. “Mennään tuonne ravintolaan”, komentaa Mustikkajoki.
“E-eih!” sopertaa Waterberg.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top