MAINOS

Hassuja paikannimiä

Kolumni

Samuli Kinnari

Ilkka Malmberg kirjoittaa Helsingin Sanomien helmikuun Kuukausiliitteessä naurettavista paikannimistä otsikolla “Kärpänen ja Lihasula”. Myös Äetsä vilahtaa jutussa. Malmbergin mukaan meidän äetsäläisten lisäksi pöytyäläisiä ja ypyäläisiä “varmasti lohduttaa tieto siitä, että joidenkin kotipaikka on Töölö”.

On aivan totta, että Äetsä on hauska nimi. Ja löytyy huvittavia paikkoja kunnan sisältäkin. Vai mitä tuumaatte Kämmäkästä, Kuukinmaasta tai Kikkelästä? Eikä Pehulakaan sieltä neutraaleimmasta päästä ole. Entä sitten naapurikaupunki Vammala? Tai Tyrvää?

Hauskoja paikannimiä on Suomi väärällään. Eikä hauska ole huonon synonyymi. Kiikan ja Keikyän kuntaliitoksesta syntynyt Äetsä ei nimenä sano paljon mitään. Sen sijaan Keikyä ja Kiikka sanovat ehkä liikaakin. Keikyähän tunnetaan hyvin laajalti keskikaljan lempinimenä. Ja Kiikasta kiertää seuraavanlainen legenda: “Kiikkaan edestakaisin”, sanoi mies rautatieaseman lippuluukulla. “Kiikkaa vaan rauhassa”, vastasi myyjä.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top