MAINOS

Lentopeliappelsiini

Kenraalin päiväkirja

Mika Hyssi

Autohallin Arvo: “Selvä. Tässä passinne, tuolla lentokone ja pilotti. Matkaan!” “Muistuta, että otamme selvää tuosta Arvosta, jos palaamme”, mutisee Mustikkajoki hieman nyrtyneenä alaisensa käytökseen.
“Kun, Mustikkajoki, kun palaamme”, korjaa Waterberg noustessaan lentokoneeseen.

Yläilmoissa…

“Hyvät herrat, nyt kun tilanne on hetkeksi rauhoittunut, on aika hieman selvittää mistä tässä kaikessa on oikein kysymys. Olen kenraali Saarenketo, Varusvarikon päämajasta. Ja te lienette Varusvarikko 10:n toiminnanjohtaja Mustikkajoki?” kertoo Saarenketo.
“Kyllä, Reino Mustikkajoki”, vastaa toiminnanjohtaja.
“Niin arvelinkin. Olen kuullut päämajassa puhuttavan elävistä silmistänne… ja te lienette kenraali Waterberg, hauska tutustua.”
“Mikä silmissäni on vikana?” ihmettelee Mustikkajoki mielessään ja muljauttaa oikeaa silmää.

“Herrat, kyse on Varusvarikon tulevaisuudesta. Olemme saaneet selville, että keskuudessamme on vakooja, joka yrittää sabotoida insinööriemme uusimman keksinnön: vähärasvaisen maidon”, kertoo kenraali Saarenketo.
“Eikös vähärasvaista maitoa ole ollut kaupan jo vuosia”, pohtii Waterberg.
“Ai jaa… kuitenkin keskuudessamme on vakooja, joka on kitkettävä pois. Ties mitä vanhaa insinöörimme vielä keksivät”, luotsaa Saarenketo toveruksia.

“Ja jotta ongelma ei olisi liian vähäpätöinen, on Varusvarikon keskushallinto asettanut vihollisen eliminoimiselle takarajan: aikaa on 24 tuntia, josta olemme tuhlanneet puolituntia. Toimikaa!” ohjeistaa Saarenketo.

“Kenraali Saarenketo! Yksi kysymys: kuka ohjaa konetta?” ihmettelee Mustikkajoki.
“Voi perhana. Nyt tuli tulipalokiire!” karjuu Saarenketo ja syöksyy ohjaamoon.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top