MAINOS

Sivistysjohtaja rajoitti julkisuutta – päätöksestä oikaisuvaatimus

Uutiset

Samuli Kinnari

Kaukolan koulussa syksyllä alkanut erikoinen tilanne jatkuu. Marraskuun loppupuolella valtaosa koululaisten vanhemmista ei päästänyt lapsiaan kouluun, koska koulussa oli heidän mukaansa työrauhaongelmia. Vammalan sivistysjohtaja Lauri Laurila päätti 10. tammikuuta rajoittaa opetuksen julkisuutta Kaukolan koulussa kuluvan viikon loppuun saakka. Perusopetuslain 19 pykälän mukaanhan perusopetus on julkista. “Opetus Kaukolan koulussa ja erityisesti sen yhdistetyssä viidennen ja kuudennen vuosiluokan opetusryhmässä on työrauhaongelmien ja niitä seuranneen julkisuuden vuoksi siinä määrin häiriintynyt, että opetuksen julkisuuden määräaikainen rajoittaminen on perusteltua tilanteen normalisoimiseksi”, toteaa Laurila päätöksen perusteluissa. Rajoitusaikana oppitunneille ja välitunneille ei saa päästää ketään koulun ulkopuolista ilman sivistysjohtajan lupaa tai muuta viranomaisvaltuutusta. Koulun asioista huoltajille tiedottaa rajoitusaikana rehtori ja julkisuuteen sivistysjohtaja.

Laurilan päätöksestä on tehty asiamiehen välityksellä oikaisuvaatimus Vammalan sivistyslautakunnalle. Lautakunta käsittelee asiaa kokouksessaan keskiviikkona 13. helmikuuta. Varapuheenjohtaja on poikkeuksellisesti esittelijä, koska normaalisti esittelijänä toimiva sivistysjohtaja Lauri Laurila ja lautakunnan puheenjohtaja Timo Saarela pitävät itseään esteellisinä hallintomenettelylain 10 pykälän kuudennen kohdan perusteella. Varapuheenjohtaja esittää, että lautakunta hylkää oikaisuvaatimuksen.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top