MAINOS

Vammala vetää

Kolumni

Samuli Kinnari

Pirkanmaan asiointi- ja vaikutusaluetutkimuksen mukaan äetsäläiset asioivat ensisijaisesti Vammalassa. Se ei ole mikään ihme. Tutkimuksen mukaan erityisesti pienistä kunnista ostosreissut ulottuvat yhä pidemmälle. Myös työpaikka on usein kaukana kotoa.

Jos omasta kunnasta ei löydy tarpeeksi palveluja tai valikoimaa, on tarpeet tyydytettävä jossain toisaalla. Äetsä on monen muun pienen pitäjän tavoin kuihtunut niin pieneksi, että varsinkin erikoisliikkeiden olisi vaikeaa tulla täällä toimeen. Jo Vammalassa kauppojen kirjo on laajempi ja samoin valikoimaa on enemmän. Vajaan parinkymmenen kilometrin matka ei ole iso este, jos taloudesta löytyy auto. Moni hurauttaa samalla vaivalla ainakin satunnaisesti ostoksille Tampereelle.

Viimeisen viidentoista vuoden aikana Äetsässä on moni puoti sulkenut ovensa. Aikojen kuluessa on kadonnut ruokakauppoja, kodinkoneliike ja ravintolat. Tällä hetkellä Äetsästä ei löydy edes grillikioskia.

Palvelujen hiipuminen kotikunnasta on surullista, mutta väistämätöntä. Asiakkailla on oikeus kunnon valikoimiin ja laadukkaisiin tuotteisiin. Pieni ei tahdo pärjätä.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top