MAINOS

Suunnitelma suomeksi

Kolumni

Samuli Kinnari

Vammalan ja Huittisten kaksoiskaupunkihanke nytkähti taannoin askeleen eteenpäin, kun kaupunkien valtuustot kokoustivat yhdessä Huittisissa. Palaverissa muun muassa hyväksyttiin sopimus kaksoiskaupunkitavoitteista.

Yhteistyö on ihan mukava asia. Edelleen kuitenkin mietityttää, mitä rajojen madaltaminen käytännössä tarkoittaa? Siis mitä eroa on tulevaisuudella aikaan ennen kaksoiskaupunkia? Kun kysymys ei kuulemma ole kuntaliitoksesta.

Sopimus kaksoiskaupunkitavoitteista vilisee tuttua kapulakieltä. Paperissa kerrotaan keskeisistä lähtökohdista, lisäarvon luomisesta, modernista kuntayhteistyöstä, valtuustoroolista, kumppanuusverkostoista, ydinosaamisesta, henkisen pääoman kasvattamisesta ja monesta muusta perin mukavalta kalskahtavasta jutusta. Saisiko samat asiat suomeksi?

Julkisuudessa on silloin tällöin pohdittu, mitä äetsäläiset ajattelevat kaksoiskaupungista. Kunnanjohtaja Eero Mäki-Tanilan lausunto Tyrvään Sanomissa 31. tammikuuta oli esimerkillinen. “Sellainen laaja yhteistyö on Äetsän kannalta hyvä asia”, Mäki-Tanila totesi. Niin onkin. Mutta on katkeruuttakin yritetty kaivaa esiin. Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Matti Ahvonen ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Pauli Pietilä purkivat Tyrvään Sanomissa 23. helmikuuta tuntojaan kaksoiskaupungista. “Näyttää siltä, että meidät on pienempänä unohdettu”, lausui Pietilä ensimmäisessä kommentissaan. Jutussa toki vannottiin yhteistyön nimeen, mutta samalla valitettiin yhteistyön puutteesta. Äetsäläisillä ei kyllä pitäisi olla mitään syytä kateuteen.

Taitaa olla niin, että kaksoiskaupunki on jäänyt aika vieraaksi tai etäiseksi jopa vammalalaisille ja huittislaisille. Tammikuussa Vammalassa järjestetty avoin tiedotustilaisuus kun kiinnosti vain luottamushenkilöitä.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top