MAINOS

Kirjanystävät kokoontuvat taas

Kolumni

Samuli Kinnari

Vammalassa järjestetään kahdeksannettoista Vanhan kirjallisuuden päivät kesäkuun viimeisenä viikonloppuna. Sylvään koululla on kolmen päivän ajan tarjolla kirjamyyntiä, esittelypisteitä, näyttelyitä ja seminaareja. Oikea lukutoukan paratiisi!

Vanhan kirjallisuuden päivät ovat vajaan parinkymmenen vuoden aikana paisuneet mittavaksi tapahtumaksi. Päivien järjestäjille kuuluu kuitenkin iso kiitos siitä, ettei tapahtuman henki ole kasvusta kärsinyt. Vanhan kirjallisuuden päiviä ei ole myöskään pilattu yltiöpäisellä markkinameiningillä, jolla moni erikoistapahtuma on maineensa menettänyt. Tungoksesta Sylvään koulun käytävillä on turha valittaa, sillä tiivis ilmapiiri kuuluu asiaan.

Tänä vuonna Vanhan kirjallisuuden päivillä on kaksi teemaa. Perjantaina 28. kesäkuuta ja lauantaina 29. kesäkuuta teemana on Lappi. Sunnuntai 30. kesäkuuta puolestaan on omistettu runoilija Kaarlo Sarkialle, jonka syntymän 100-vuotisjuhlavuosi on parhaillaan meneillään. Vanhan kirjallisuuden päivät huomioi Kiikassa lapsuutensa viettäneen riimittelijän mukavalla tavalla.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top