MAINOS

Paras aika ripustaa linnunpönttö

Uutiset

Samuli Kinnari

Linnunpönttöjä voi toki rakentaa ja ripustaa mihin aikaan vuodesta tahansa, mutta asukkaiden saamisen kannalta paras ripustusaika on nyt.

Luonnonmukaisin pesäpönttö rakentuu ydinlahosta puusta kovertamalla. Pöntön voi myös kovertaa terveeseen pölliin joko polttamalla tai sorvaamalla. Pöntöksi valmistettava puu on syytä kuoria, jotta pönttö ei lahoaisi ennen aikojaan.

Parhaan katon pönttöön saa vesivanerista, joka kestää hyvin vaihtelevaa säätä. Muutoinkin vesivaneri on oivallinen pönttömateriaali, mutta tavallisesti linnunpöntöt tehdään laudasta. Rakennusmateriaaliksi soveltuu parhaiten höyläämätön, karheapintainen lauta. Muukin lauta käy, kunhan pöntön etuseinän sisäpinta ei jää sileäksi. Muoviputkista ei tule koskaan tehdä linnunpönttöjä, sillä jos tervapääsky ei kykene kynsiensä varassa kapuamaan lentoaukolle, se kuolee.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top