MAINOS

Sarkian sata vuotta

Kolumni

Samuli Kinnari

Nykyisen Äetsän Kiikassa lapsuutensa viettäneen runoilija Kaarlo Sarkian eli Kalle Sulinin syntymästä on kulunut sata vuotta. Riimittelijää muistetaan tänä vuonna monin eri tavoin. Lähikuukausina on luvassa esimerkiksi konsertti Sarkian runoihin sävelletystä musiikista, runoilijan koulutien patikointi ja kesäteatteriesityksiä.

Pari viikkoa sitten Kiikan koululla lausuttiin Kaarlo Sarkian runoja kilpaa. Mukavasti osanottajia ja yleisöä keränneen mittelön jälkeen vaikuttaa siltä, että kilpailusta tulee perinne. Se on oikein hyvä asia. Runoudella kun ei ole liian suurta jalansijaa nykypäivän kulttuuritarjonnassa. Ja ovathan Äetsän tantereet yhden suuren riimittelijän kotiseutua.

Useiden Sarkian juhlavuoden tapahtumien takana on Sarkia-Seura. Melko pienellä poppoolla varmasti on kädet täynnä töitä seuraavien kuukausien aikana. Siispä Sarkia-Seuran väelle jaksamista urakan läpi puskemisessa. Toivottavasti äetsäläiset ja kaikki muut löytävät Kaarlo Sarkian runot viimeistään tänä vuonna.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top