MAINOS

Saaristoelämää kaikilla aisteilla

Kolumni

Samuli Kinnari

Muutama vuosi sitten seurasin tunnollisesti Saaristolaislääkäriä Kakkoselta. Pari viikkoa sitten tilasin jälleen nivaskan Ahvenanmaan matkailuesitteitä. Tiistaina katsoin Ykköseltä dokumentin helsinkiläisnaisesta, joka muutti Aspön saarelle. Minä pidän saaristosta.

Näin maakravun vinkkelistä saaristossa vaikuttaa olevan aina mukavaa. Siellä tuntuu sadepäivinäkin siltä, että aurinko paistaa. Saaristo on kuin elävä taulu, jota ainakaan minä en usko koskaan kyllästyväni katsomaan. Tyynenä päivänä sinisenä kimaltavan meren äärellä alkaa väkisinkin hymyilyttää. Pään yläpuolella sinisenä levittyvä taivas tuntuu jatkuvan ikuisuuksiin. Ja se saariston raikas ilma – sitä tekee mieli nuuhkia ja maistella.

Saaristo on minulle paikka, jonne pahoina päivinä matkaan ajatusten siivin. Toivottavasti ensi kesänä ehdin myös oikeasti meren ääreen.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top