MAINOS

Ei tönitä ketään

Kolumni

Samuli Kinnari

Valitettava tosiasia on, että yhteiskunnassamme syrjitään ja vaietaan syrjinnästä. Suomen Punainen Risti on monen muun tavoin tilanteesta huolissaan. Suvaitsevaisuuden lisääminen näkyy myös meneillään olevassa järjestön 125-vuotisjuhlavuoden Ihminen on ihmiselle ihminen -teemassa.

Suvaitsemattomuuteen tulee puuttua varhaisessa vaiheessa kotikasvatuksella. Välineitä erilaisuuden ymmärtämiseen ovat tiedon saanti, tutustuminen muihin kulttuureihin ja oppiminen sosiaalisen kanssakäymisen kautta. Ihonväri, uskonto, kansallinen alkuperä, sukupuoli, kieli tai poliittinen mielipide eivät oikeuta eriarvoiseen kohteluun.

Suvaitsevaisuuden pitäisi olla itsestäänselvyys. Tosiasia on, että työvoimaa muuttaa ulkomailta maahamme enenevässä määrin. Samoin on arkipäivää pakolaisten vastaanotto humanitaarisista syistä. Miltä sinusta itsestäsi tuntuisi, jos syystä tai toisesta joutuisit ehkä vastoin tahtoasikin lähtemään kotimaastasi? Entä, jos vielä kohtaisit syrjintää kohdemaassa?

Maaliskuussa vietettiin YK:n rasisminvastaista päivää. Suomen Punainen Risti osallistui päivän viettoon ala- ja yläasteille suunnatulla Syrjintä sattuu -kampanjalla sekä sytyttämällä kynttilöitä suvaitsevaisuuden puolesta. Tehdään joka päivästä sekä ystävänpäivä että rasisminvastainen päivä.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top