MAINOS

Ellu radioaalloilla

Kenraalin päiväkirja

Mika Hyssi

“En mielestäin sua saa”, kuuluu vankilan päivystäjä Ellun suusta. Radioaallot syytävät suomipoppia tasaisella syötöllä ja Ellu laulaa perässä – valitettavasti.

Järvenpään Elinasta piti tulla laulaja. Lapsena hän lauloi kuin Celine Dion ja tanssahteli perhosen siivin, mutta murrosikä muokkasi kirkkaan äänen raakkuvan harakan tasolle. “Hän käkättää kuin Ellun kanat”, todettiin kotipitäjän raiteilla.

Sen koommin ei Ellu ole turhia pukahtanut – paitsi tänään. Paikallisradion ikivihreiden joukkoon oli pujahtanut Ellun 6-vuotiaana laulama Hämä-hämä-häkki, joka sai kolmikymppisen naisen hihittämään ja samalla nyyhkyttämään. Hyvät ja surkeat muistot pulpahtivat pintaan.

Kenraali Waterberg seuraa päivystäjä Järvenpään liikkeitä herkeämättä – jo useamman päivää. “Pian hän nousee ylös, tarkastaa sellit ja istahtaa takaisin”, kuiskii Waterberg Mustikkajoelle. “Mmm-joo”, vastaa Mustikkajoki kyllästyneenä. “Ja niin hän nousee! Juuri ajallaan”, iloitsee Waterberg. Vartijat ovat juuri vahdinvaihdossa. “Mustikkajoki, suunnitelma A on käynnissä!” jatkaa kenraali.

“Apua, vartija… joku, auttakaa!” huutaa Waterberg ja kalisuttaa kaltereita. Mustikkajoki esittää tukehtuvansa banaaninkuoreen.
“Mikä täällä on hätänä?” puuskuttaa Ellu saapuessaan paikalle.
“Sellitoverini tukehtuu, auttakaa häntä!”

Ellu siirtyy auttamaan Mustikkajokea. Kenraali päättää toimia ripeästi ja ottaa Ellun aseen vyöltä. Kenraali komentaa Ellun nurkkaan. Mustikkajoki lopettaa esittämisen.

“Nyt teette kyllä emämokan. Johan äitini Hillevi Kienanen kääntyisi haudassaan, jos saisi kuulla, miten teitä tästä hyvästä rangaistaan”, moittii Järvenpää.
“Hillevi… Kienanen… Oletko Hillevi Kienasen tytär? Elina Kienanen?” ihmettelee Mustikkajoki.
“Reino?”

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top