MAINOS

Kuuma kaverini

Kolumni

Samuli Kinnari

Minulla on syvä rakkaussuhde kahviin.

Olen kitannut sumppia vuosikausia. Alkuun lipitin kahvin mustana, mutta jo pitkään olen hörppinyt liemen maidon kera. Siinä mielessä olen ehkä lälly sumpinjuoja. Päiväni ei kuitenkaan käynnisty lähimainkaan täysitehoisesti, jos en saa mukillista kahvia. Mikäli en jostain syystä viitsi aamulla itse sumppia keittää, suunnistan ensimmäiseksi kahvilaan.

Kahvin hörppiminen kahvilassa on mukavaa siksikin, että sumppihetki on aina sosiaalinen tapahtuma. Hyvin usein kahvilassa tulee juteltua ihmisten kanssa, joita ei välttämättä muualla kohtaisi. Sumppi siis yhdistää.

Kotona on kivaa, kun kahvia keittäessä tsufeen suloinen tuoksu leviää ympäri asuntoa. Keittimen pulputuksessa on jotain rauhoittavaa.

Kaadan itselleni mukillisen silloinkin, kun maailma potkii päähän. Sumppi auttaa unohtamaan kaikki murheet – joskus jopa liian tehokkaasti. Toisinaan olen huomannut puolen tunnin kuluttua tuijottavani mukia, joka on täynnä kylmää tsufetta. Mutta eipä hätää, pikemminkin päinvastoin: Kylmä kahvihan tunnetusti kaunistaa.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top