MAINOS

Pirkanmaan liitto: Punkalaidun Pirkanmaahan ja Lounais-Pirkanmaan seutukuntaan

Uutiset

Samuli Kinnari

Pirkanmaan liiton maakuntahallitus esittää sisäasiainministeriölle, että Punkalaitumen kunta siirretään Satakunnan maakunnasta Pirkanmaan maakuntaan 1.1.2003 lukien. Siirtämisen ajankohtaan eivät millään tavalla vaikuta käynnissä olevat EU:n tai kansalliset määräaikaiset aluekehittämisohjelmat, joten maakunnan vaihtamisen siirtäminen rakennerahastokauden loppuun ei ole perusteltua. Punkalaitumen kohtelu on näiden ohjelmien suhteen kummassakin maakunnassa sama.

Maakuntahallitus esittää myös, että siirron yhteydessä kaikki valtion maakunnalliset viranomaisyhteydet Punkalaitumella muutetaan pirkanmaalaisiksi. Punkalaidun tulee siirtää Kaakkois-Satakunnan seutukunnasta Lounais-Pirkanmaan seutukuntaan.

Maakuntahallituksen perusteluissa todetaan, että valtion paikallishallinnossa Punkalaidun kuuluu jo nyt pääosin Lounais-Pirkanmaan seutukunnasta muodostuvaan Vammalan kihlakuntaan. Viimeisimmän asiointi- ja vaikutusaluetutkimuksen mukaan Tampereesta on tullut Punkalaitumen maakuntatason asiointikeskus. Lisäksi Punkalaidun on ollut koko ajan esimerkiksi Pirkanmaan Yrittäjät ry:n toimialuetta.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top