MAINOS

Likaisen kaunis kevät

Kolumni

Mika Hyssi

Valkean talven jälkeen koittaa harmaa arki, kun lumi- ja jääkerrokset sulavat katujen ja pihojen varsilta. Lumen alta paljastuu ikäviä yllätyksiä.

Talvella näppärästi lumeen piilotetut kaljapullot, roskat ja kakkakikkareet muistuttavat ihmisten välinpitämättömyydestä kevään ensimmäisinä aurinkoisina päivinä. Ikävä näky on myös paksu sorakerros, jota on ajettu pikkuteille ja jalkakäytäville liukkailla keleillä. Kuka siivoaa toisten jättämät “allekirjoitukset” teiden varsilta?

Suomalaiset ennemmin valittavat ja välttelevät kuin tekevät. Oman lähiön vapaaehtoiseen puhdistusjoukkoon tuskin liittyy kovin moni. Saman ihmiskadon on kokenut myös taloyhtiöiden perinteiset talkoot, joihin osallistuu joka kerta se yksi ja sama ryhmä. Ei edes keskikalja ja makkara saa ihmisiä liikkeelle.

Samalla kun mietitte oman lähiösiivousyksikön perustamista, lienee paikallaan muistuttaa myös sottaajia: Jos töhrit, ole hyvä ja siivoa. Tyhjä tupakka-aski kyllä matkaa taskussa sen aikaa, kun törmäät ensimmäiseen roskikseen.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top