MAINOS

Vammala-palkinto oikeaan osoitteeseen

Kolumni

Samuli Kinnari

Vammalan kaupunginhallitus myönsi kuluvan vuoden Vammala-palkinnon Tyrvään Pyhän Olavin kirkon talkoolaisille. Tunnustus meni oikeaan osoitteeseen.

Tyrvään Pyhän Olavin kirkon korjaamiseksi on kortensa kantanut kekoon kaikkiaan pari tuhatta ihmistä. Talkoolaisten ydinjoukko toki on paljon suppeampi. Tuon parinkymmenen henkilön poppoon tarmoa voi vain ihailla. He kun ovat korjaamassa kirkkoa jo toistamiseen. Ensimmäisten paanukattotalkoiden upea tuloshan haihtui savuna ilmaan 21.9.1997, kun tuhopolttaja sytytti myöhäiskeskiaikaisen harmaakivikirkon liekkeihin.

Vammalalle ja koko lähiseudulle Tyrvään Pyhän Olavin kirkolla on erittäin suuri kulttuurihistoriallinen merkitys. Ahkerille talkoolaisille kuuluu kiitos siitä, että myös jälkipolvet voivat ihastella Rautaveden rannalla seisovaa pyhättöä.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top