MAINOS

Rajatko turhia?

Kolumni

Samuli Kinnari

Yliseutukunnallisuudesta ja erilaisten hallinnollisten rajojen madaltamisesta on Äetsän seudulla kohistu viime aikoina hyvin positiiviseen sävyyn. Paljon on puhuttu muun muassa verkottumisen ja yhteistyön tärkeydestä. Suurimmat suitsutukset on saanut osakseen Vammalan ja Huittisten kaksoiskaupunkihanke, jossa varmasti paljon hyvää onkin.

Kun rajoja nyt ollaan innokkaasti madaltamassa, sopii kysyä, miksi moiset rajat on aikoinaan edes luotu? Tuskinpa niitä rikottaviksi rakennettiin. Muutoinkin rajojen madaltamisessa kannattaisi laittaa hieman jäitä hattuun ja miettiä madaltamisen kustannuksia verrattuna todellisiin hyötyihin. Mukaviahan toki kaveruutta toitottavat seminaarit ovat, mutta mitä konkreettista yhteistyö antaa?

Jossain määrin hassua on myös se, että rajojen madaltamiseenkin on tietyt rajat. Vammala ja Huittinen ovat tehneet heti alusta lähtien selväksi, että kaksoiskaupunkihankkeessa ei ole kyse kuntaliitoksesta. Mistä moinen jyrkkyys?

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top