MAINOS

Talkkari taloon!

Kolumni

Samuli Kinnari

Muutama vuosi sitten monet suuret taloyhtiöt ulkoistivat isolla rytinällä kiinteistönhuoltonsa. Käytännössä siis talonmiehet saivat kenkää tai uutta ei enää pestattu eläkkeelle jääneen paikalle. Huoltoyhtiöille taloyhtiöiden ulkoistamisinto tiesi lisää töitä.

Yleisönosastokirjoituksissa talonmiesten perään itkettiin. Talkkari kun oli enemmän kuin talkkari. Kiinteistön lisäksi talonmies usein katsoi myös asukkaiden perään, eli piti talon lapset kurissa ja avasi naapurin mummolle tiukan hillopurkin. Sehän ei kyllä alkuunsakaan sopinut 1990-luvun henkeen, jonka mukaan kukaan ei saanut tuntea ketään eikä naapuria sopinut edes tervehtiä.

Itse en ole koskaan asunut taloyhtiössä, jossa olisi oma talonmies. Saatan kuitenkin kuvitella, että oma ja asiansa osaava talkkari on todellinen helmi.

Nyt talonmiehiä taidetaan kaivata monessa taloyhtiössä. Viime aikoina olen toistuvasti törmännyt ilmoituksiin, joissa etsitään talkkaria. Taisi kiinteistönhuollon järkeistäminen eli ulkoistaminen monessa paikassa mennä pipariksi.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top