MAINOS

Huono ihminen viettää kesää

Kolumni

Samuli Kinnari

Kyllä sitä suvea taas odotettiin. Vai odotettiinko? En minä ainakaan niin hirveästi odottanut. Se vain tuli. Ihan hyvin olisin viihtynyt syksyssä, talvessa tai hätätilassa jopa keväässäkin.

Kesä on mukavaa, mutta kuitenkin niin kamalaa aikaa. Luonto on nyt kaikkein rehevimmillään. Päivätkin pitenevät vielä hetken aikaa. Ja aurinkokin on jaksanut paistaa. Kivaa. Mutta pessimisti muistaa, että parin viikon päästä juhlittavasta juhannuksesta lähtien illat pitenevät jouluun saakka. Ja kyllä sadettakin vielä saadaan. Eivätkös muuten hätäisimmät muuttolinnut kipitä täältä pohjoisesta takaisin etelään jo kesäkuun lopussa? Niin muistaisin. Antakaa anteeksi, jos muistan väärin.

Suvella sinkku tuntee olonsa hikiseksi auringon lisäksi myös varjossa. Vanha sananlaskuhan tietää, että “jollei heilaa helluntaina, ei koko kesänä”. Helluntai meni jo. Niinpä onkin hyvä aika etsiä juhannusheilaa. Miksi? No siksi kai, että kesä on rakkauden aikaa. Silloin suomalaiset kuulemma ovat virkeinä haku päällä.

Mutta ei stressata. Uusvanha sananlasku tietää, että “jollei puolisoa koskaan, ei ikinä”.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top